Ρόδος: Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στην Παστίδα (upd 4)

Σε «πύρινο κλοιό» βρίσκεται και πάλι η Ρόδος από τις 3 το απόγευμα, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική περιοχή μεταξύ Παστίδας και Ιαλυσού.

Ενισχύονται οι δυνάμεις κατάσβεσης με στόχο να προλάβουν τη νύχτα που σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους θα δυσκολέψει το έργο της πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες πληροφορίες: Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 13 οχήματα με 50 πυροσβέστες καθώς και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα ταξιδεύουν ήδη με πλοίο από τον Πειραιά προς το νησί. Από τη Θεσσαλονίκη με σκάφος C 130 αναχώρησαν 61 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ επιπλέον 2 αεροσκάφη θα προστεθούν στα 5 υπάρχοντα.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς παίρνουν μέρος από το απόγευμα του Σαββάτου, πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη, δύο  ελικόπτερα, ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, μηχανήματα ιδιωτών που ανοίγουν ζώνες στα δάση για να αποκλείσουν την επέκτασή της και δεκάδες εθελοντές.

Οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μεγάλα μέτωπα ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες. 

Κάτοικοι των  περιοχών Τσαϊρη και Αγια Βαρβαρα απομακρύνθηκαν με δική τους πρωτοβουλία από τα σπίτια τους λόγω του πυκνού καπνού.

Σύμφωνα με την rodiaki.gr η φωτιά ξέσπασε σε συνεργείο αυτοκινήτων και γρήγορα επεκτάθηκε στην γύρω δασική περιοχή, ενώ οι καπνοί είναι ορατοί ακόμη και στην πόλη της Ρόδου.




Πηγή: skai.gr