Κλείσιμο

«Αυτοψία» στον Ελαιώνα από Φλαμπουράρη, Χριστοδουλοπούλου και Πανούση

Τον Ελαιώνα όπου διαμένουν από την Κυριακή Σύροι μετανάστες επισκέπτονται αυτή την ώρα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Για "έμπρακτη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και για μικρο δείγμα πως η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούν να ανταποκριθούν σε ανθρωπιστικές ανάγκες, πάρα την κρίση που βιώνουν" έκανε λόγο ο Αλέκος Φλαμπουράρης.



Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς, επισήμανε τις δυσκολίες που επικρατούν στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και για το δήμο. 

Προγραμματική συμφωνία μεταξύ του δήμου Αθηναίων και της Πολιτείας, στην οποία θα προσδιορίζονται οι όροι παραχώρησης της περιοχής του Ελαιώνα, ζητεί με επιστολή του στον υπουργό Επικράτειας Αλέκο Φλαμπουράρη ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

Αναφερόμενος στις ενέργειες του δήμου, υπογραμμίζει ότι «όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μέσα σε ένα ιδιαιτέρως δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον και ενεργώντας συχνά στα όρια των αρμοδιοτήτων τους, οι υπηρεσίες του δήμου μας έχουν ενεργήσει με αποφασιστικότητα, προκειμένου να αξιοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο, απέναντι στη διαρκώς επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση».
Πηγή: skai.gr