Προς Γλυφάδα και Βάρη κινείται η μεγάλη φωτιά στην Αργυρούπολη και τον Υμηττό

Δραματικές ώρες για τους κάτοικους της Αργυρούπολης κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, έχοντας κάψει το περιαστικό δασός σε Καρέα και Αστυνομικά, με την πυροσβεστική να κάνει συντονισμένες προσπάθειες για να οριοθετηθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς στον Υμηττό.

Δυο είναι τα κύρια μέτωπα της πυρκαγιάς αυτή την ώρα στην Ηλιούπολη και στην Αργυρούπολη όπου κινείται προς την Τερψιθέα Γλυφαδας, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Γλυφαδας Γιώργος Παπανικολάου. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι τοπικές Αρχές στη Γλυφάδα με υδροφόρες και αλλά μηχανήματα.

Παράλληλα φαίνεται πως υπάρχει αναζωπύρωση στο πάνω μέρος του μετώπου, στον Υμηττό, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο κινείται προς την περιοχή της Βάρης, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Πολίτες καταγγέλλουν εμπρησμό στον σταθμό μας, λέγοντας ότι άκουσαν εκρήξεις. Μέχρι στιγμής έχουν καεί σπίτια και ένα εστιατόριο. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν πλέον 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν ο δυνατός άνεμος και το γεγονός ότι υπάρχουν διάσπαρτες πολλές εστίες φωτιάς.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος σημείωσε ότι δεν κάηκε κανένα σπίτι στο δήμο της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας, ενώ όπως είπε «στο Βύρωνα έχει καεί μια ταβέρνα και τίποτα άλλο», λέγοντας «ότι βασικός στόχος ήταν να σωθούν τα σπίτια και οι άνθρωποι και τα καταφέραμε».

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις των εθελοντών αλλά και του δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να «αντιμετωπιστεί η παραμικρή αναζωπύρωση άμεσα».

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης εμφανίστηκε «100% σίγουρος ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια, κι όχι μόνο στον Υμηττό». Προσέθεσε ότι ο ίδιος, καθώς βρισκόταν στο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς, άκουσε «τουλάχιστον 3 εκρήξεις σε σημεία που είχαν αποστάσεις μεταξύ τους πάνω από 300 μέτρα».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μέτωπα της πυρκαγιάς σε ζωντανό χρόνο και συνεχή ενημέρωση, μέσω της εφαρμογής του αστεροσκοπείου Αθηνών




Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενημερώθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο Πεντάγωνο και στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της πυροσβεστικής, για τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα για βοήθεια στον ευρωπαϊκό μηχανισμό για συνδρομή στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να σβήσει η φωτιά, είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, στόχος είναι να σταματήσει το κακό» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που μετέβη κοντά στο πύρινο μέτωπο του Καρέα.



Μαίνεται και η μεγάλη φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας που ξέσπασε το πρωί. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην οδό Τσακάλωφ στο Κορωπί, κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού. 





<p><a href="http://civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/150718.gif">Download Original</a></p>


Πηγή: skai.gr