9 συλλήψεις και 30 προσαγωγές για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Σε 9 συλλήψεις και 30 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή των Εξαρχείων,  μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την προγραμματισμένη πορεία των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια. Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα σε τοίχους που βρίσκονται γύρω από τη Βουλή.

Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώθηκε η πορεία κατευθύνθηκαν προς την περιοχή του Πολυτεχνείου, όπου έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς, που έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Δύο αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και σε πεζοδρόμια.

Το ενδεχόμενο να μην ξανατοποθετήσει κάδους απορριμμάτων γύρω από το Πολυτεχνείο, εξετάζει ο Δήμος Αθηναίων, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Βήματος ο αντιδήμαρχος διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Αθηναίων Δημήτρης Βαρελάς. 

Όπως είπε τα τελευταία δύο χρόνια έχουν καταστραφεί από φωτιές 2.500 κάδοι σε όλη την Αθήνα, ενώ μόνο στα Εξάρχεια καταστρέφονται 25-30 κάδοι την εβδομάδα.

Εξήγησε ότι στο διάστημα των δύο τελευταίων ετών ο Δήμος Αθηναίων έχει πληρώσει περί τα 700.000 ευρώ για κάδους. Το κόστος -όπως είπε- καλύπτεται από τα δημοτικά τέλη.
Μάλιστα ο κ. Βαρελάς σημείωσε ότι έχει εξαντληθεί το απόθεμα που διέθετε ο δήμος σε κάδους.

Σημείωσε ότι για την αποκομιδή των σκουπιδιών τα απορριμματοφόρα θα περνούν δύο φορές την ημέρα και συγκεκριμένες ώρες.

Από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων σβήνουν τα συνθήματα από τον πλαϊνό τοίχο του περιβόλου της Βουλής, τα οποία έγραψαν οι αντιεξουσιαστές κατά το πέρασμα της πορείας τους από το Σύνταγμα.

Πηγή: skai.gr