Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή των Βαΐων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ερμού

Ανοιχτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα, παρά την αντίδραση των εμποροϋπαλλήλων, που έχουν προκηρύξει απεργία.

Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. Στον Πειραιά θα κλείσουν δυο ώρες νωρίτερα, στις 16:00.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στον πεζόδρομο της Ερμού μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η οποία έχει κηρύξει την 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Από νωρίς το πρωί το «Συντονιστικό Δράσης Ενάντια στην Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα Απελευθερωμένα Ωράρια» πραγματοποιεί αποκλεισμούς σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στην Ερμού, στις εισόδους των οποίων ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας.

Έως τώρα όλα κυλούν ομαλά και δεν έχει υπάρξει ένταση.

Διευρυμένο ωράριο τη Μεγάλη Εβδομάδα

Λόγω της εορταστικής περιόδου, τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα ισχύσει το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 13:00 έως τις 19:00. Το Μεγάλο Σάββατο 09:00-17:00 για την Αθήνα, 09:00-15:00 για τον Πειραιά και 10:00-16:00 για τη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: skai.gr