Με βοήθεια συνεργών εκτιμάται πως απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη

Με τη βοήθεια συνεργών εκτιμάται ότι απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη, όπως προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

Το λουκέτο, που ήταν εξωτερικά της μπαλκονόπορτας του δωματίου της κ. Σταμάτη, βρέθηκε ανοιχτό αλλά όχι παραβιασμένο. Συνεπώς, είτε είχε μείνει ξεκλείδωτο είτε κάποιος το ξεκλείδωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η απόδραση έγινε μετά τη 01:30 τα ξημερώματα, καθώς τότε έγινε ο τελευταίος έλεγχος, ενώ οι φρουροί αντιλήφθηκαν ότι έχει φύγει στις 05:50, όταν έγινε η αλλαγή της βάρδιας.

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας έχει μπει το υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι το καθεστώς κράτησης της Βίκυς Σταμάτη ήταν ιδιότυπο, παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Δρομοκαΐτειο ενώ η νοσηλεία κρατουμένων προβλέπεται για περιορισμένα χρονικά διαστήματα, δέχονταν επισκέψεις στο δωμάτιό της και κυκλοφορούσε με σχετική άνεση στους χώρους του ψυχιατρείου.

Σύμφωνα επίσης με την «Καθημερινή», αστυνομικές πηγές υπενθύμιζαν τη σχέση που είχε αναπτύξει ο Άκης Τσοχατζόπουλος με βαρυποινίτες, όπως ο Παναγιώτης Βλαστός.

Εισαγγελική έρευνα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος. Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, διενεργείται κατεπείγουσα έρευνα για απόδοση πειθαρχικών ευθυνών, αν εντοπιστούν, στους εξωτερικούς φρουρούς που φύλαγαν την κ. Σταμάτη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης συνελήφθησαν οι τέσσερις εξωτερικοί φρουροί που είχαν διαδοχικές βάρδιες τη νύχτα της απόδρασης. Μετά την κατάθεσή τους αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ έχει σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία για απελευθέρωση κρατουμένου.
Πηγή: skai.gr