Ιωάννινα: Η τουριστική ανάπτυξη ενώνει τους επιχειρηματίες των Τζουμέρκων

Η βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού και η συμβολή της στην τοπική οικονομία, μέσα από την ανάδειξη και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, της λαϊκής παράδοσης, των προϊόντων και του φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή των Τζουμέρκων, ένωσε τις δυνάμεις των επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι ίδρυσαν την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Τζουμέρκων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον που προκάλεσε η πενταετής κρίση στη χώρα, αλλά και προβλήματα στις υποδομές που προϋπήρχαν αυτής στην περιοχή των Τζουμέρκων και εξακολουθούν να κρατούν καθηλωμένη την προοπτική ανάπτυξής της, έκριναν επιτακτική την ανάγκη ένωσης των δυνάμεων και συντονισμού της δράσης των επαγγελματιών.

Αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής συνειδητοποίησης αποτελεί η ίδρυση της Ένωσης, με τον διακριτικό τίτλο «ΕΤΕΣΕΤ» και έδρα του Συλλόγου τα Πράμαντα.

Τα μέλη της Ένωσης, διατηρούν οικογενειακές επιχειρήσεις, στοιχείο που υποδηλώνει την ισχυρή αλληλεπίδραση που ασκεί η βιωσιμότητά τους ή μη, στην κοινωνική και οικονομική γεωγραφία το τόπου, στο παρόν και το μέλλον του.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θα επιδιώξει συνάντηση με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, της κεντρικής Διοίκησης, με βουλευτές, καθώς επίσης και με εκπροσώπους επιχειρηματικών και κοινωνικών φορέων, για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και αναζήτησης λύσεων στα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή των Τζουμέρκων.

Κεντρική επιδίωξη της Ένωσης παραμένει η ενίσχυση των δυνάμεών της με μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην ευρύτερη περιοχή.
Πηγή: skai.gr