Κλείσιμο

Δικογραφία σε βάρος των τριών που προσέβαλαν ηλεκτρονικά τον Γιακουμάκη

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος των τριών ατόμων – 25, 28 και 50 ετών – που διαπιστώθηκε πως είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο προσβολές για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η δικογραφία αφορά τις κατηγορίες της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, και της πρόκλησης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων, τα οποία τελούνταν από μίσος.

Παράλληλα, ερευνάται η εμπλοκή τους και σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις, αλλά και το αν είχαν επαφές με άτομα στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπου σπούδαζε ο άτυχος 20χρονος φοιτητής.

Ο 25χρονος και ο 28χρονος δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για αυτόφωρο, ενώ ο 50χρονος αναζητείται για να συλληφθεί για το αδίκημα της απείθειας. Σημειώνεται πως ο 50χρονος έχει ποινικό μητρώο για παλαιότερα κακουργήματα.

Οι τρεις δράστες ταυτοποιήθηκαν μετά από πανελλαδική έρευνα και με τη βοήθεια της Google. Το γεγονός ότι ήταν υπεύθυνοι για τις αναρτήσεις σε βάρος του Γαικουμάκη επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν στα σπίτια τους.

Ο 25χρονος δρούσε από την Αθήνα, ο 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη και ο 28χρονος από τη Μυτιλήνη.

Η ΕΛ.ΑΣ σημειώνει πως η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενήργησε άμεσα λόγω της σοβαρότητας και της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, καθώς στο συγκεκριμένο ιστολόγιο «υποκινούνταν το μίσος και η πρόκληση βιαιοπραγιών και άλλων εκδηλώσεων μίσους κατά ομάδων προσώπων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή απειλή για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα καθώς και τη δημόσια τάξη εν γένει».
Πηγή: skai.gr