Κλείσιμο

Ένοχος για τα ΤΟR-M1 ο Κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης

Σε πολυετείς καθείρξεις, 15 ετών καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ντίνος Μιχαηλίδης, και ο γιος του Μιχάλης που εμπλέκονται ως συνεργοί του Ακη Τσοχατχόπουλου στις μίζες των εξοπλιστικών.

Σε ισόβια καταδίκασε το δικαστήριο τον καταζητούμενο Σύρο επιχειρηματία, Φουαντ Αλ Ζαγιαντ, που είχε διαδραματίσει νευραλγικό ρόλο στη διακίνηση του πακτωλού των παράνομων χρημάτων. Πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το δικαστήριο και σε άλλους εμπλεκόμενους.

Λίγο νωρίτερα, το δικαστήριο είχε αποφασίσει την ενοχή των κατηγορουμένων για την υπόθεση της διακίνησης παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο μετά από πολύμηνη διαδικασία ,που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, εξέδωσε την απόφαση του επί της ενοχής των κατηγορουμένων υιοθετώντας ανάλογη Εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση. Στην εισήγηση της η εισαγγελική λειτουργός είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδίδονται».

Υπενθυμίζεται, ότι πλην
του Ντίνου Μιχαηλίδη ,κατηγορούμενοι για τη διακίνηση για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου πολλών εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από παράνομες αμοιβές από την αγορά των ρωσικών συστημάτων είναι ο Μιχάλης Μιχαηλίδης , γιος του πρώην κύπριου υπουργού, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο πρώην νομικός Σύμβουλος του ελληνικού κράτους Αναστάσιος Σοφός και η σύζυγος του Μαρία Σοφού. Οι κατηγορίες αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. 
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου