Δίκη για 40χρονο που φέρεται να δολοφόνησε αδέσποτο σκύλο στις Σέρρες

Στη Δικαιοσύνη παραπέμφθηκε ένας 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία ότι σκότωσε αδέσποτο σκυλί σε χωριό των Σερρών.

Όπως καταγγέλθηκε, το συμβάν έγινε το πρωί της Τετάρτης στο Χρυσό Σερρών, όπου ο 40χρονος – πάντα σύμφωνα με την καταγγελία – κινήθηκε με όχημα προς το άτυχο ζώο, με συνέπεια να το παρασύρει και να το τραυματίσει θανάσιμα.

Μια κάτοικος του χωριού αντιλήφθηκε το περιστατικό και απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Λίγο αργότερα, ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Σερρών, όπου αφέθηκε ελεύθερος για να δικαστεί, σήμερα Πέμπτη, με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο 40χρονος, που διώκεται για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων, προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, με αφορμή το παραπάνω συμβάν, ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή/και χρηματική ποινή.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοιου είδους κρούσματα, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές για ανάλογα περιστατικά.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ