Κλείσιμο

O Tσοχατζόπουλος, μεγαλοδικηγόρος και σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην υπόθεση εκβίασης

Ο καταδικασθείς για μίζες πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, γνωστοί ποινικοί,  ένας μεγαλοδικηγόρος (για συνεργία σε δωροδοκία), 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μπράβοι, ένας καταζητούμενος ως συνεργός του Μαζιώτη σε ληστεία και ο απότακτος Eκαμίτης που συνελήφθη ως συνεργός του Ξηρού περιλαμβάνονται στο κύκλωμα εκβιαστών που εξαρθρώθηκε την Παρασκευή από την αστυνομία.

H ειδική ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη θα αναλάβει τη δικογραφία του κυκλώματος, λόγω της σοβαρότητας, αλλά και των προεκτάσεων, της υπόθεσης. Την Παρασκευή συνελήφθησαν 16 άτομα, ενώ εμπλέκονται συνολικά 37.



Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για: Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού, έκρηξη κατά συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.



«Τη συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών αποδεικνύει η εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών από την Ελληνική αστυνομία» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι με την επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ ποινικών και εγκληματιών και τρομοκρατών.

Το μεσημέρι μετήχθησαν από τη ΓΑΔΑ στον ανακριτή οι συλληφθέντες την Παρασκευή για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών.



Θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες ότι ενεργούσαν για λογαριασμό έγκλειστων βαρυποινιτών και ορισμένα από αυτά συνδέονται με απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στη Μεταμόρφωση, όπου διαμένει συγγενικό πρόσωπο βαρυποινίτη ο οποίος έχει καταδικαστεί ως εγκέφαλος της απαγωγής Παναγόπουλου.









Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου