Τί αποκαλύπτει η δικογραφία για τη δράση των συνεργών του Ξηρού

Σημαντικές μαρτυρίες για αγορά επικίνδυνων χημικών για την κατασκευή εκρηκτικών από την 22χρονη Αγγελική, συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, υπάρχουν στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις συλλήψεις δύο συνεργών του που απολογούνται αύριο στον ειδικό εφέτη ανακριτή για την τρομοκρατία.

Πρόκειται για καταθέσεις υπαλλήλων σε κατάστημα χημικών στη Νέα Χαλκηδόνας που έχουν αναγνωρίσει τη νεαρή κοπέλα και περιγράφουν την απόπειρα της να αγοράσει τα χημικά.

Παράλληλα ενδιαφέρουσες είναι και οι μαρτυρίες του ανθρώπου που νοίκιασε το κρησφύγετο για τον Ξηρό στο Ηραίο Λουτρακίου, όπως επίσης και εκείνες που περιγράφουν την εμπλοκή ενός ακόμα πρόσωπου 55 ετών που είναι γνωστός στις αρχές και σεσημασμένος.

Στα σημαντικότερα σημεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις είναι και η περιγραφή ενός νέου προσώπου, 55 ετών, που εμφανίζεται ως τραπεζικός υπάλληλος, και είναι σεσημασμένος. Είναι το νέο πρόσωπο που εντόπισαν οι αρχές και φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στην ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού. Το πρόσωπο αυτό, φέρεται , σύμφωνα με καταθέσεις, να νοίκιασε τη γιάφκα του Λουτρακίου καθώς και μια αποθήκη στον Ασπρόπυργο μαζί με την καταζητούμενη Αγγελική.

Το πρόσωπο αυτό φέρεται να ονομάζεται – σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη αποθήκης στον Ασπρόπυργο- Απόστολος Π., φέρεται να είναι υπάλληλος τράπεζας, και εμφανίζεται να είναι ο άνθρωπος που νοίκιασε, χρησιμοποιώντας το όνομά του, το κατάλυμα-γιάφκα του Ξηρού στην περιοχή Ηραίου Λουτρακίου.

Χαρακτηριστικά, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης περιγράφει το νέο πρόσωπο ως «περίπου 1,75 μ. , ηλικίας περίπου 55 - 60 χρόνων, χωρίς μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, με ανοιχτόχρωμο δέρμα ξυρισμένος αδύνατος» ενώ στην κατάθεσή του αναφέρεται χαρακτηριστικά : «Στο μάρτυρα επιδεικνύεται η φωτογραφία ενός άνδρα από την ηλεκτρονική Βάση δεδομένων της Ασφάλειας και ο μάρτυρας αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα ότι το άτομο στη φωτογραφία είναι το ίδιο με αυτό που συνάντησε αλλά στη φωτογραφία είναι λίγο πιο χοντρός». Γεγονός που σημαίνει πως ο μάρτυρας ήταν ήδη σεσημασμένος στην ασφάλεια, λέει χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ιδιοκτήτης αποθήκης .

Αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 δέχθηκε κλήση από άγνωστο άνδρα ότι επιθυμούσε να νοικιάσει αποθήκη και ήθελε να τη δει: «Λίγες ημέρες μετά συναντήθηκα με έναν άνδρα κοντά στην είσοδο αποθήκης που με περίμενε. Ήταν περίπου 1,75 μ. , ηλικίας περίπου 55 - 60 χρόνων, χωρίς μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, με ανοιχτόχρωμο δέρμα ξυρισμένος αδύνατος. Του είπα να συντάξουμε τα συμφωνητικά μίσθωσης και μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται. Επέμεινα και μου ανέφερε πως δεν έχει μαζί την ταυτότητα του και δεν θυμάται το ΑΦΜ του. Ωστόσο προβήκαμε στη σύνταξη σχετικών συμφωνητικών με τα στοιχεία που μου δήλωσε προφορικά. Τα στοιχεία ταυτότητας που μου ανέφερε ήταν Απόστολος Πιτσιώτης, κάτοικος Κορωπίου».

«Εν συνεχεία μου έδωσε το ποσό των 1.200 ευρώ που μου είχαμε συμφωνήσει για 3 μήνες. Την ίδια ή την επομένη προσπάθησα να επικοινωνήσω στο κινητό τηλέφωνο από το οποίο με είχε καλέσει αλλά ήταν κλειστό. Σε καμία από τις δυο συναντήσεις δεν αντιλήφθηκα να έρχεται ή να φεύγει με κάποιο όχημα. Ωστόσο στη δεύτερη συνάντηση μου ανέφερε ότι ήρθε με αυτοκίνητο μαζί με τη γυναίκα του η οποία πήγε το αυτοκίνητο γα έλεγχο στο ΚΤΕΟ. Δεν είχα καμία άλλη συνάντηση ή επικοινωνία μαζί του γιατί είχε κλειστό πάντα το κινητό που μου είχε δώσει», πρόσθεσε.

«Μετά από ένα μήνα περνούσα από αποθήκη και κοίταξα από μια σχισμή στην πόρτα και μια τρύπα που υπήρχε στο νάιλον του παραθύρου παρατήρησα ότι μέσα ήταν σταθμευμένα δυο οχήματα, από τα οποία το ένα μικρό Βαν μάρκας FIAT μοντέλο Doblo, άσπρου χρώματος και το άλλο μάρκας SUZUKI σκούρου χρώματος. Δήλωσα στην αστυνομία τους αριθμούς κυκλοφορίας τους και με ενημέρωσαν ότι για αυτά δεν είχε δηλωθεί κλοπή. Πριν λήξει η μίσθωση στις 10/12/2014 μου τηλεφώνησε από το ίδιο νούμερο κινητού τηλεφώνου μια νεαρή γυναίκα. Μου είπε ότι τη λενε Άννα, ήταν η κόρη του ενοικιαστή και από λάθος δικό της ήταν το κινητό κλειστό τόσο καιρό καθώς ο πατέρας της βρισκόταν στο εξωτερικό. Μου ζήτησε να ανανεώσω για ακόμη ένα μήνα τη μίσθωση. Εγώ της είπα αν θέλουν την αποθήκη θα πρέπει να μου φέρουν πλήρη στοιχεία ταυτότητας και ΑΦΜ. Μετά από τρεις ημέρες μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι δεν θα συνεχίσουν την ενοικίαση. Στη συνάντηση που κανονίσαμε για να μου δώσει τα κλειδιά δεν εμφανίστηκε. Λίγες ημέρες αργότερα δέχθηκα μήνυμα στο κινητό μου από ίδιο αριθμό που ανέφερε « γεια σας η Άννα είμαι, συγγνώμη που δεν ήρθα στο ραντεβού αλλά δεν είχα κάποιον να κρατήσει το μωρό μου. Τα κλειδιά σας τα έχω αφήσει μέσα στο ρολόι της ΔΕΗ για να μπείτε στην αποθήκη σας. Πράγματι πήγα και τα βρήκα εκεί».

Παράλληλα στη δικογραφία περιέχονται καταθέσεις δύο υπαλλήλων εταιρείας με χημικά στη Νέα Χαλκηδόνα, οι οποίοι ανέφεραν ότι η 22χρονη Αγγελική Σ., που φέρεται ως συνεργός του Χρ. Ξηρού, είχε επισκεφθεί την εταιρεία τους στις 29 Δεκεμβρίου 2014 και είχε ζητήσει να αγοράσει δεκάδες κιλά νιτρομεθανίου, υλικό που χρησιμοποιείται για παρασκευή εκρηκτικών και βρέθηκε σε μεγάλες ποσότητες στη γιάφκα της Αναβύσσου.

Υποτίθεται ότι την «ήθελε κάποιος θείος της από την Εύβοια που ασχολείται με τον μοντελισμό». Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι η 22χρονη είχε άλλη εμφάνιση, με ξανθά μαλλιά και με μαύρη κορδέλα σε αυτά. Οι δύο υπάλληλοι σημείωσαν ότι δεν παρουσίασε τα απαραίτητα παραστατικά για την αγορά του νιτρομεθανίου και έφυγε.

Μάλιστα στη δικογραφία περιέχεται και άλλη φωτογραφία της 22χρονης, χωρίς γυαλιά, που δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Περιέχεται ακόμη οπτικό υλικό από τις κάμερες του καταστήματος στη Νέα Χαλκηδόνα. Στη δικογραφία υπάρχουν επίσης οι καταθέσεις πέντε οδηγών ταξί που μετέφεραν τους συνεργούς του Χρ. Ξηρού, τον 37χρονο Αλβανό Χάρι Κ. και την Αγγελική Σ., από το κατάλυμα στο Λουτράκι στον τοπικό σταθμό του προαστιακού


Πηγή: skai.gr-Ιωάννα Μάνδρου