Μια νεκρή κοπέλα και δύο πολυτραυματίες από την φονική καραμπόλα στο Σχηματάρι

Μια νεκρή κοπέλα, δυο πολυτραυματίες, και πέντε άτομα ελαφρύτερα τραυματισμένα, είναι ο νεώτερος απολογισμός της καραμπόλας 32 αυτοκίνητων στα παλαιά διόδια Σχηματαρίου, στο ρεύμα προς Αθήνα. Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας στον ΣΚΑΪ, το δυστύχημα οφείλεται σε οδηγό που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του λόγω της βροχής. Ένας από τους πολυτραυματίες διακομίστηκε το Σάββατο στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Για μεγάλη ολισθηρότητα του οδοστρώματος έκαναν λόγο πολλοί οδηγοί, αν και η άσφαλτος είναι καινούργια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μάκης Δερμάτης γενικός γραμματέας των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σημείο έχει πολύ μεγάλη επικινδυνότητα και ελλιπέστατη σήμανση.

Ανάμεσα στα οχήματα που ενεπλάκησαν ήταν και ένα λεωφορείο που μετέφερε μαθητές λυκείου από το Περιστέρι, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.



Η εκπρόσωπος της κοινοπραξίας Φανή Λάμπρου τόνισε πάντως στον ΣΚΑΪ ότι γίνονται έργα για την αποξήλωση του ανενεργού σταθμού διοδίων του Σχηματαρίου στο ρεύμα προς Αθήνα. «Υπάρχει η προβλεπόμενη σήμανση» επέμεινε. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το δυστύχημα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την οδύνη του για το θάνατο της κοπέλας και ευχήθηκε να μην υπάρχει άλλος νεκρός.

«Είναι πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή να πούμε οτιδήποτε για τα αίτια του δυστυχήματος, το όριο στην περιοχή το όριο είναι 50 χλμ. λόγω των έργων, η τροχαία είναι εκεί για να πάρει τα δεδομένα και η δικαιοσύνη να ερευνήσει τις ευθύνες» πρόσθεσε.





Πηγή: skai.gr