Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στον Έβρο (video με καταστροφές από τις πλημμύρες)

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό 25 μεταναστών, οι οποίοι σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ εγκλωβίστηκαν στον ποταμό Έβρο, στην περιοχή των Λαβάρων. Στην περιοχή φτάνει κλιμάκιο της 4ης ΕΜΑΚ για να συνεχίσει τις έρευνες. Η στάθμη του ποταμού Έβρου είναι οριακά πάνω από το όριο συναγερμού.

Όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό πως βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο του ποταμού οι 25 αλλοδαποί, αλλά ο ίδιος εκτιμά ότι το πιο πιθανό είναι ότι παγιδεύτηκαν λόγω των πλημμυρών.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ν’ αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης 49χρονος αστυνομικός, ο οποίος πήγε για ψάρεμα στο Δέλτα του Έβρου. Ο αστυνομικός, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού, έχει καλύβα στο Δέλτα και είχε πάει για ψάρεμα. Όμως δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής, παρά τις έρευνες που πραγματοποιούνται στην περιοχή ακόμη και με ελικόπτερο.
Η βάρκα του βρέθηκε την Πέμπτη το πρωί, όμως δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο.

Στο μεταξύ, εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τις καταστροφές που προέκυψαν μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της 4ης Δεκεμβρίου, που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρεμμάτων. Τις καταστροφές κατέγραψε τηλεκατευθυνόμενη κάμερα για λογαριασμό του Δήμου Διδυμοτείχου.

Πηγή: skai.gr