Κλείσιμο

Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην προέδρου του Γ.Σ.Ηρακλή για χρέη μαμούθ

Αναβλήθηκε για τις 18 Μαΐου 2015 η δίκη του 46χρονου πρώην προέδρου του Γ.Σ. Ηρακλή που συνελήφθη, κατηγορούμενος για το αστρονομικό χρέος των 282,6 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή πανελλαδικά, και αφορά στη χρονική περίοδο 2010-2014 συμπεριλαμβανομένων προστίμων και προσαυξήσεων.

Η υπόθεση ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και το επόμενο διάστημα το κύριος μέρος της θα φτάσει στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ ο 46χρονος αφέθηκε ελεύθερος ενώ με δηλώσεις του σε ΜΜΕ, υποστήριξε ότι ίδιος υπήρξε πρόεδρος διοίκησης Πρωτοδικείου και ότι «χρεώθηκε» οφειλές προηγούμενων διοικήσεων.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορός του, συνδέοντας την παραπάνω οφειλή με την υπόθεση των πλαστών τιμολογίων, χαρακτήρισε τον εντολέα του ως «εξιλαστήριο θύμα», διατυπώνοντας παράλληλα ενστάσεις ως προς το γεγονός ότι για την ίδια υπόθεση (των πλαστών τιμολογίων) υπάρχουν πολλαπλάσιες φορολογικές παραβάσεις που διερευνώνται σε βάρος διαφόρων ανεξάρτητων προσώπων.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ