Κλείσιμο

Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για το ιστορικό «όχι» στην ιταλική επιθετικότητα το 1940.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και παρουσία του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα κλείσει με την εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη από την ομάδα «Ζευς» της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Στην Αθήνα ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:00 η μεγάλη μαθητική παρέλαση στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος.

Έκκληση για ομόνοια και ομοψυχία, ώστε να μην χρειάζονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις και να υπάρχει μια κοινή αναγνώριση των «ιερών στιγμών» απηύθυνε, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Να μην επιστρέψουμε σε αυτές τις καταστάσεις όπου δεν υπήρχαν ιερές στιγμές και ο καθένας μπορούσε να εκφραστεί όπως ήθελε, διαλύοντας παρελάσεις, ή μην επιτρέποντας την πραγματοποίησή τους», τόνισε.

Ζήτησε να υπάρχουν μέρες και στιγμές που «θα μπορούμε να τις γιορτάσουμε και να τις σεβόμαστε όλοι μαζί», ώστε οι φετινές να είναι οι τελευταίες παρελάσεις που θα γίνουν υπό αυτές τις συνθήκες ασφαλείας.

Χωρίς εντάσεις εκτυλίσσονται μέχρι στιγμής οι παρελάσεις, με μεγάλη παρουσία της Αστυνομίας.

Τεταμένο όμως το κλίμα στην Πάτρα αλλά και το Ηράκλειο.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ