Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Mε τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του προεδρου της Δημοκρατίας, κορυφώνονται αύριο, Τρίτη,  οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Επί ποδός θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί.

Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τα στρατιωτικά τμήματα και τα πολεμικά αεροσκάφη θα παρελάσουν και οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι του Στρατού για τη φύλαξη των στρατοπέδων.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη συμπρωτεύουσα κάτω από αυστηρα μέτρα ασφαλείας.

Στην Αθήνα οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την αυριανή μαθητική παρέλαση στις 11:00 στο Σύνταγμα, την οποία θα μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο όσοι έχουν προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις από το δήμο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Από τις 7:00 το πρωί και μέχρι το τέλος της παρέλασης θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της λεωφόρου Αμαλίας, της Πανεπιστημίου και της Βασιλίσσης Σοφίας μεταξύ Πανεπιστημίου και Σέκερη.

Από τις 6:00 το πρωί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη θα διακοπεί η κυκλοφορία σε όλο το μήκος της Σκουφά, της Λυκαβηττου, στη Σόλωνος μεταξύ Κανάρη και Σίνα και στη Δημοκρίτου μεταξύ Σόλωνος και Σκουφά.

Τέλος, στον δήμο Πειραιά, από τις 7:00 έως τις 14:00 θα παραμείνουν κλειστές η  34ου Συντάγματος Πεζικού , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση & Ελ. Βενιζέλου, η Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου & 2ας Μεραρχίας, και η Βασιλέως Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως & Γρηγ. Λαμπράκη.

Οι οδηγοί των οχημάτων παρακαλούνται να αποφύγουν την κίνησή στους δρόμους που θα γίνουν οι παρελάσεις για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ