Κλείσιμο

Αττική: Εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια - Άντληση υδάτων σε υπόγειο πάρκινγκ στο Ίλιον

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για ανεύρεση τυχόν εγκλωβισμένων σε υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Ίλιον. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να αντλήσουν όλες τις ποσότητες νερού, που είχαν νωρίτερα καλύψει το πάρκινγκ ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κλήσεις για αγνοούμενους στην περιοχή, κάτι που θεωρείται ελπιδοφόρο.

«Πρόκειται για τριώροφο σούπερ μάρκετ πολλά μέτρα ύψος το νερό, δεν έχουμε πληροφορίες για παγιδευμένους ανθρώπους» τόνισε στο Mega o εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας.



«Έχουμε δεχθεί τουλάχιστον 500 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων, όχι για εγκλωβισμένους ανθρώπους. Επεμβαίνουμε με πάνω από 70 αυτοκίνητα και 150 πυροσβέστες» πρόσθεσε ο κ. Τσόγκας. 

Ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζανέτος τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι «δεν αναζητείται κάποιος αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι όλα θα είναι καλά όταν αντληθούν τα νερά.»

«Λόγω των πλημμυρών στα σπίτια, έχουμε εγκαταστήσει ήδη σε ξενοδοχεία 10 οικογένειες» τόνισε.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου πήγε στη Νίκαια που έχει πληγεί σοβαρά από τις καταστροφές, ενώ δήλωσε ότι «αυτή την ώρα δεν περισσεύει χρόνος για αντιπολίτευση».

Οι κλήσεις τις πρώτες ώρες προέρχονταν από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, τη Νίκαια, το Αιγάλεω και τον Κορυδαλλό, όπου σε πολλά σημεία συσσωρεύτηκαν ύδατα εγκλωβίζοντας οδηγούς μέσα στα αυτοκίνητα τους. Αρκετές ήταν οι κλήσεις και για μετακινήσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων που είχαν πέσει σε δρόμους μπλοκάροντας την κυκλοφορία. 
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ