Υπερψηφίστηκε, βελτιωμένη, η τροπολογία για συνταξιοδότηση αγροτών στα 62

Βελτιωμένη υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που μειώνει την ηλικία συνταξιοδότησης των αγροτών στα 62 χρόνια ζωής, από τα 67 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, δίνεται η δυνατότητα σε αγρότες με διαδοχική ασφάλιση συνολικά 40 ετών, και τελευταίο φορέα τον ΟΓΑ (απαιτούνται τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ) να βγουν στη σύνταξη πέντε χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 62ο έτος αντί για το 67ο έτος της ηλικίας τους, που ίσχυε σήμερα.

Η κυβέρνηση μάλιστα βελτίωσε ακόμη περισσότερο τη ρύθμιση καθώς ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έκανε δεκτή τροπολογία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ με την οποία δίνεται στους αγρότες η δυνατότητα για αναγνώριση πλασματικών ετών προκειμένου να συμπληρώσουν τα 40 χρόνια ασφάλισης.

Κατά την τοποθέτησή του, ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι η τροπολογία για τη συνταξιοδότηση των αγροτών αφορά όλους τους Έλληνες αγρότες που σήμερα είναι από 48 ετών και κάτω ενώ παράλληλα «ακουμπάει και τους μεταγενέστερους, στο πλαίσιο της διαδοχικής ασφάλισης».

Είχε προηγηθεί πάντως αντιπαράθεση μεταξύ του Δημήτρη Στρατούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Εργασίας, όταν ο βουλευτής ζήτησε επιπλέον ρυθμίσεις . «Το μήνυμα που στέλνετε είναι «περάστε κόσμε να πάρετε συντάξεις» απάντησε ο κ. Βρούτσης, συμπληρώνοντας «ο Θεός να φυλάξει τους συνταξιούχους αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει το ασφαλιστικό του».

Τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε την τροπολογία.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου