Αεροδιακομιδή του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού στην Αθήνα

Με αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκε στην Αθήνα από το Ηράκλειο ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών στον αγώνα Ηρόδοτου - Εθνικού, στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος Κωνσταντίνος Κατσούλης διακομίστηκε την Κυριακή στις 17:10 με πλήρη απώλεια συνειδήσεως και σε βαριά γενική κατάσταση στο Γ.Ν. Βενιζέλειο μετά τα επεισόδια στον αγώνα της Γ' Εθνικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δια του αξονικού τομογράφου διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος.

«Οι παραπάνω διαπιστώσεις προέρχονται από τους Ιατρούς του Βενιζελείου Νοσοκομείου, που έχουν εξετάσει τον πάσχοντα, οι οποίοι επίσης βεβαιώνουν τη μη ύπαρξη εμφανών σωματικών κακώσεων. Εξάλλου σήμερα το πρωί έλαβε εντολή Ιατροδικαστής που εξέτασε τον ασθενή και αναμένεται Ιατροδικαστική Έκθεση» καταλήγεται στην ανακοίνωση.

Η αστυνομία της Νέας Αλικαρνασσού προχώρησε τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια. Τα τρία άτομα, ηλικίας 22, 24 και 27 ετών οδηγούνται στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο που φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία.

Ελαφρύτερα τραυματίας νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο ο 37χρονος Κωνσταντίνος Λόλης που έχει τραυματισθεί στο κεφάλι, και έχει υποστεί κάταγμα ζυγωματικού.

Σε δηλώσεις του στο cretalive.gr, ο πατέρας του 46χρονου ανέφερε ότι σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του γιου του είναι τραγική. Παράλληλα, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής εξέφρασε την ελπίδα, αυτό που συνέβη στο παιδί του, να αποτελέσει την απαρχή για να αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα. "Επιτέλους κάποιοι πρέπει να κινητοποιηθούν" είπε ο πατέρας.

"Εμείς σαν οικογένεια, έχουμε ιστορία με τον Εθνικό. Εγώ υπήρξα αθλητής του Εθνικού αλλά και οι δυο μου γιοι (και ο τραυματίας) υπήρξαν αθλητές του Εθνικού. Έχουμε και διοικητική σχέση με την ομάδα" - είπε ο πατέρας, τονίζοντας ότι ο γιος του ήρθε στην Κρήτη για να χαρεί το παιχνίδι, να δει την ομάδα του και σε καμία περίπτωση να προκαλέσει επεισόδια.

Εν τω μεταξύ μικροένταση προκλήθηκε στο νοσοκομείο, μεταξύ κατοίκων της Ν.Αλικαρνασσού και του αδερφού του 46χρονου. Ο δεύτερος, ακούγοντας τους κατοίκους της περιοχής να αναφέρουν σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ότι δε γνωρίζουν ποιοι είναι οι φερόμενοι ως δράστες και ότι δεν πρέπει να στιγματιστεί η Αλικαρνασσός, αντέδρασε λέγοντας: "Εδώ πεθαίνει ένας άνθρωπος κι εσάς σας ενδιαφέρει να μη στιγματιστεί η περιοχή σας!"
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Cretalive.gr, ΑΜΠΕ