Πάνω 1 εκατ. online πιστοποιητικά μέσω ΚΕΠ

Πάνω από 1 εκατομμύριο πιστοποιητικά online έχουν εκδοθεί τους τελευταίους πέντε μήνες από τα ΚΕΠ, με μία απλή διασύνδεση βάσεων και χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εν τω μεταξύ, εντός του Οκτωβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν στα ΚΕΠ ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορούνται για την πορεία της αίτησής τους, ενώ σύντομα τα ΚΕΠ θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ.

Επιπλέον, τους επόμενους μήνες θα προστεθούν πολλές ακόμη υπηρεσίες, κάνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών ακόμη πιο αποτελεσματική και γρήγορη.

Μέσω ΚΕΠ εξυπηρετούνται πλέον 473 διαδικασίες του δημοσίου τομέα, για τις οποίες τα ΚΕΠ αναζητούν ηλεκτρονικά τα σχετικά δικαιολογητικά, οπότε δεν απαιτείται η προσκόμισή τους από τον πολίτη.

Εντός του Οκτωβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν στα ΚΕΠ ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορούνται για την πορεία της αίτησής τους, ενώ σύντομα τα ΚΕΠ θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ