«Ζεσταίνουν τις μηχανές» για υδατοδρόμια στο Νότιο Αιγαίο

Στη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων για τα νησιά της περιφέρειάς μας προχωρά η νέα περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου, υλοποιώντας έτσι και το προεκλογικό της πρόγραμμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της rodiaki.gr, ήδη την Παρασκευή ο νέος περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είχε πολύωρη ενασχόληση με το θέμα, και όπως δήλωσε καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να έρθει για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο της Ρόδου στις 16 του μήνα, και να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, έχει ήδη κάνει συζήτηση με πολλούς από τους δημάρχους σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα οι οποίοι ζήτησαν από την περιφέρεια να αναλάβει την υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων λόγω αδυναμίας των υπηρεσιών τους, να το αναλάβουν.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «είναι πολλοί οι φορείς που πρέπει να συνεργαστούν για να αδειοδοτηθεί μία τέτοια εγκατάσταση για αυτό και πολλοί δήμαρχοι ζήτησαν τη βοήθειά μας. Κυρίως μικρών νησιών που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες. Πρόθεση των περισσοτέρων δημάρχων είναι να το αναλάβουμε εμείς το έργο αυτό για λογαριασμό τους στο σύνολό του.»
Πηγή: skai.gr