Κίτμερ: Η οικοδόμηση της σταθερότητας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για το ΝΑΤΟ

Η συνέντευξη του βρετανού πρέσβη στο SKAI.gr ΕΔΩ 

«Στις προκλήσεις και τις απειλές» που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ, καθώς και στους στόχους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, αναφέρθηκε ο πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα, Τζον Κίτμερ, στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην πρεσβευτική κατοικία, με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, η οποία ολοκλήρωσε χτες βράδυ τις εργασίες της.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνάντηση αυτού του είδους στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που υποδηλώνει το μέγεθος των προκλήσεων και απειλών, που αντιμετωπίζει σήμερα το ΝΑΤΟ, είπε στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του ο πρέσβης, με ακροατήριο διπλωμάτες και αξιωματικούς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και ακολούθους ξένων αποστολών.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της Συμμαχίας μίλησε για «τις ενέργειες της Ρωσίας στην Κριμαία και την Ουκρανία, την αστάθεια στη Β. Αφρική, τη σύγκρουση και τον εμφύλιο στη Μ. Ανατολή».

«Ο κόσμος είναι ακόμη πιο απρόβλεπτος και η οικοδόμηση της σταθερότητας σ΄αυτόν τον απρόβλεπτο κόσμο, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε ο κ. Κίτμερ.

Η βραδιά είχε, εκτός από πολιτικό, και πολιτιστικό ...άρωμα, καθώς ο πρέσβης αναφέρθηκε στην «πλούσια ιστορία» και τη σημερινή εικόνα της βιομηχανικής Ουαλίας, ενώ οι προσκεκλημένοι πήραν μια γεύση από τα τραγούδια, την ποίηση αλλά και από την γατρονομία της περιοχής.
Πηγή: skai.gr