ΕΚΠΑ: Επεισόδια από ομάδα φοιτητών στην τελετή υποδοχής της νέας πρυτανείας

Με επεισοδιακό τρόπο έληξε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον απολογισμό της πρυτανείας του Θεοδόση Πελεγρίνη και την υποδοχή του νέου πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη. Υπαίτιοι μια μικρή ομάδα φοιτητών...

Όταν ο κ. Φορτσάκης ανέβηκε στο βήμα, 30 περίπου φοιτητές, που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του ιδίου, αλλά και της διαγραφής των «αιώνιων» φοιτητών.

Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά και αφού δεν είχαν τελεσφορήσει οι προσπάθειές του να μιλήσει, ο κ. Φορτσάκης κατέβηκε από το βήμα δηλώνοντας:

«Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που παραλαμβάνω. Ένας από τους στόχους της πρυτανείας μου θα είναι να μην ξαναζήσει το πανεπιστήμιο μια τέτοια κατάσταση».

Η δήλωση του νέου πρύτανη έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από μέρος του ακροατηρίου.

«Παρασύρονται από τον δυναμισμό της διεκδίκησης οι φοιτητές»

Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης έκανε λόγο για «φοιτητές που παρασύρονται από το δυναμισμό της διεκδίκησης», αναφερόμενος σε βίαιες ενέργειες.

«Οι φοιτητές μας, ας μην μας διαφεύγει, είναι νέοι, έτοιμοι να αλλάξουν τον κόσμο. Επόμενο είναι να είναι διεκδικητικοί και, παρασυρόμενοι από τον δυναμισμό της διεκδίκησης, ενίοτε προβαίνουν και σε βίαιες ενέργειες. Καταδικαστέες ασφαλώς! Καθώς, όμως, τα πράγματα δεν είναι μονοδιάστατα, θα πρέπει ακόμη και σε φαινόμενα που προκαλούν την αποστροφή μας και μας πληγώνουν, να ψάχνουμε να βρούμε μήπως υπάρχει κάποια θετική πλευρά. Έχουμε αναρωτηθεί αλήθεια γιατί το αποκρουστικό φαινόμενο του φασισμού, που, μέσα από μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή, τείνει να σαρώσει την ελληνική κοινωνία, δεν έχει εμφανιστεί στο ΕΚΠΑ και στα άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα; Μήπως ο αποκλεισμός αυτός οφείλεται στον δυναμισμό των φοιτητών, ο οποίος, ομολογουμένως, είναι αποκρουστικός;», διερωτήθηκε ο απερχόμενος πρύτανης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ