Χρυσαυγίτες χλεύαζαν τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο που αφορά στην τραγική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και περιλαμβάνεται στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής.

«Στα μαθητικά σου τα βιβλία/πίσω από τις λέξεις, χ...κε ο Αλέξης/μες των Εξαρχείων την πλατεία/κι από την μπόχα ήρθε η Αστυνομία» αναφέρεται στην εμετική παράφραση του δημοφιλούς τραγουδιού της δεκαετίας του ’70 «Αλέξης». Το τραγούδι συνεχίζεται με στίχους ακόμα πιο χυδαίους...

Το αρχείο, που φέρνει στη δημοσιότητα το Έθνος, ηχογραφήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2008, μόλις 7 ημέρες μετά τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο και σήμανε την αρχή εκτεταμένων συμπλοκών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Όπως φαίνεται, οι χρυσαυγίτες, που τότε μετρούσαν μερικές εκατοντάδες ψήφων που δεν ξεπερνούσαν το 0,5% (εθνικές εκλογές 2009), πανηγύριζαν για τη στυγερή δολοφονία του 15χρονου μαθητή από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα και έσπαζαν πλάκα με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με το Έθνος, στο ηχητικό κομμάτι διακρίνονται και γέλια των «πρωταγωνιστών» του ανοσιουργήματος, που εκτιμάται ότι είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι πάντως διέψευσαν κατηγορηματικά το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι "μηνύσεις και αγωγές κατατίθενται ήδη σε βάρος των συκοφαντών που αναπαράγουν αυτές τις χυδαιότητες".


Πηγή: skai.gr