Κλείσιμο

Στα ίχνη "γιάφκας" του Νίκου Μαζιώτη στα ΒΑ Ατττική οι αρχές

Νέο κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη σε αραιοκατοικημένη περιοχή στα βορειοανατολικά του Νομού Αττικής αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σύμφωνα με την Καθημερινή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φέρεται να έχει εστιάσει την προσοχή της στη συγκεκριμένη περιοχή, έπειτα από πληροφορίες ότι εκεί εντοπίστηκε να κινείται τις ημέρες πριν από τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη το ασημί Hyundai Accent, το οποίο είχε αγοράσει ο Μαζιώτης τον Ιούλιο του 2013, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με όνομα «Μιχάλης Μιχελάκης». Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν τα προηγούμενα 24ωρα έρευνα στο αρχείο φωτογραφιών και βίντεο των καμερών ασφαλείας που λειτουργούν στα διόδια της Εθνικής και Αττικής Οδού και εντόπισαν φωτογραφίες του ασημί Hyundai με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959.

Εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργατών του τρομοκράτη, αλλά και της συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, διενεργεί η Αντιτρομοκρατική τόσο στην Αθήνα, όσο και σε συγκεκριμένες περιοχές της περιφέρειας, ενώ το διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στο Μαρούσι, στην οδό Υψηλάντου παραμένει υπό έρευνα. 



Σε ειδικά διαμορφωμένο «θάλαμο – φρούριο», στον οποίο έχουν τοποθετηθεί αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης, και με ισχυρή περιφρούρηση, νοσηλεύεται από το Σάββατο ο Μαζιώτης στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο τρομοκράτης οδηγήθηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού μετά την μεταγωγή του νωρίτερα στο Εφετείο Αθηνών από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλευόταν έως τις 4 το απόγευμα.

Ο Νίκος Μαζιώτης αρνήθηκε να καταθέσει στον ανακριτή που τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο δηλώνοντας «επαναστάτης». Ο συνήγορός του Σπύρος Φυτράκης ζήτησε τριήμερη προθεσμία για να ενημερωθεί για την δικογραφία, ενώ για τον ανακριτή ορίστηκε νέα επίσκεψη τη Δευτέρα στη 1.30 το μεσημέρι στις φυλακές ώστε να προσπαθήσει να λάβει νέα κατάθεση.

«Διαρκή, επίπονο αγώνα που απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση» χαρακτηρίζει τη μάχη κατά της τρομοκρατίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής με αφορμή τη σύλληψη του τρομοκράτη.

Δώδεκα φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη, μεταξύ των οποίων τέσσερις που τον εμφανίζουν να περπατάει ήρεμος στην Αθήνα φορώντας σταυρωτά μαύρο τσαντάκι, και οχτώ από κάμερες ασφαλείας,  έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα η αστυνομία μετά από εισαγγελική διάταξη.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Καθημερινή της Κυριακής