Μια 25χρονη αστυνομικός "παγίδεψε" τον Μαζιώτη - "Καθαρό" το πιστόλι του

Η παρατηρητικότητα μιας 25χρονης αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής οδήγησε στη σύλληψη του αρχιτρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, καθώς τον εντόπισε την Τετάρτη στο Μοναστηράκι, όπως επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Η κοπέλα εντόπισε την Τετάρτη τον Μαζιώτη έξω από το κατάστημα στο Μοναστηράκι, και ήταν απολύτως βέβαιη ότι ήταν αυτός, σημαίνοντας συναγερμό στην αστυνομία.

«Καθαρό» ήταν το πιστόλι USP 9 χιλιοστών (φωτό κάτω) που βρέθηκε στα χέρια του αρχιτρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση. Όπως προέκυψε, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά σε καμία εγκληματική ενέργεια.

Στο μεταξύ, επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, με άγνωστο προς το παρόν αποτέλεσμα, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα των Εξαρχείων, καθώς και σε δυο ακόμη περιοχές που πιστεύεται ότι μπορεί να υπάρχει κρησφύγετο του ζεύγους Μαζιώτη - Ρούπα. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στο σακίδιο του Μαζιώτη βρέθηκαν αρκετά κλειδιά.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, επειδή από μέρες γνώριζαν ότι ο Μαζιώτης χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του.




Η αντιτρομοκρατική δίνει μάχη με το χρόνο για να εντοπίσει τα κρησφύγετα του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου τα πριν χαθούν πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις συνεργών τους ή και της ίδιας της Ρούπα. 

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη της Ρούπα, ενώ η αντιτρομοκρατική χτενίζει συγκεκριμένες περιοχές που εκτιμά ότι μπορεί να βρίσκεται το ορμητήριο του Μαζιώτη. Οι περιοχές είναι τα Πατήσια, η Καλογρέζα, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, ο Μαραθώνας και το Γραμματικό.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο Hyundai Accent χρώματος ασημί με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959 που είχε αγοραστεί από τον Μαζιωτη με πλαστή ταυτότητα και καλούν τους πολίτες να τηλεφωνήσουν ανώνυμα στην αντιτρομοκρατική αν έχουν δει τον Μαζιωτη να κινείται με το συγκεκριμένο ΙΧ. Ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα με όνομα Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας γεννηθείς το 1977 στην Αθήνα.

Η αστυνομία επισημαίνει το γεγονός ότι αποφεύχθηκε αιματοκύλισμα στο κέντρο τη Αθήνας την Τετάρτη, καθώς οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον τρομοκράτη μόνο με έναν καίριο πυροβολισμό που τραυμάτισε τον ίδιο, ενώ οι υπόλοιπες 8 σφαίρες ερρίφθησαν από τον Μαζιώτη.

Ο αρχιτρομοκράτης νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 8ο όροφο του «Ευαγγελισμού», καθώς τραυματίστηκε στον ώμο κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού που προηγήθηκε της σύλληψής του. Ο διαβόητος τρομοκράτης υπεβλήθη σε οστεοσύνθεση βραχιονίου η οποία ήταν επιτυχής. 

Στον ευαγγελισμό τον επισκέφθηκε ο δικηγόρος του, ο οποίος επιβεβαίωσε πως ο πελάτης του ίσως χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση μικρονευροχειρουγικής φύσεως, προσθέτοντας πως ο Μαζιώτης έχει αδυναμία κίνησης των δακτύλων.
Πηγή: skai.gr