Ως Μιχελάκης Μιχαήλ κυκλοφορούσε ο Μαζιώτης

Με τα πλαστά στοιχεία Μιχελάκης Μιχαήλ, του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννηθείς το 1977, δρούσε πριν τη σύλληψή του ο διαβόητος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης, όπως δήλωσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρης Τσακνάκης.

Το δελτίο ταυτότητας απεικονίζει έναν άνδρα που μοιάζει με το Μαζιώτη. Το δελτίο «εκδόθηκε» στο τμήμα ασφάλειας Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο Μαζιώτης χρησιμοποίησε την επίμαχη ταυτότητα προκειμένου να νοικιάσει το 2013 ένα αυτοκίνητο μάρκας Hyundai, χρώματος ασημί, με πινακίδες ΥΗΤ 2959. Το εν λόγω όχημα χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία σε τράπεζα στην Κλειτορία Αχαΐας.

Η ταυτότητα εικάζεται πως θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί για την ενοικίαση και διαμερισμάτων-γιάφκες. Στο πλαίσιο αυτό, ολόκληρη την Αττική, «χτενίζουν» κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τον εντοπισμό κρησφύγετων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν και χώροι που συχνάζουν αντιεξουσιαστές, καθώς και συγκεκριμένα άτομα από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν στοιχεία για τους συνεργάτες του Μαζιώτη.

Η Αστυνομία ζητά από όποιους πολίτες γνωρίζουν περιστατικά χρήσης αυτής της ταυτότητας να επικοινωνήσουν άμεσα με τις αστυνομικές Αρχές.

Τα συγχαρητήρια του Αντώνη Σαμαρά και σύσσωμης της κυβέρνησης εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλας. Κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν την τρομοκρατία και τη βία.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ