Κλείσιμο

Διάψευση Μητσοτάκη για λάιτ αξιολόγηση – ϊδια κριτήρια και για αποσπασμένους

Απάντηση-διάψευση στο δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, που κάνουν λόγο για ευνοϊκή αξιολόγηση των 2.000 δημοσίων υπαλλήλων που είναι αποσπασμένοι σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών, κομμάτων και στην ΑΔΕΔΥ εξέδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για ανακριβή και ανυπόστατα δημοσιεύματα, και τονίζει πως «τα κριτήρια για την αξιολόγηση των αποσπασμένων είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους».

Τονίζει δε πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζει ένα σχήμα όπου θα περιοριστούν οι αποσπάσεις και «θα διατίθενται μόνο μετακλητοί υπάλληλοι».

«Η δική μου πρόταση θα ήταν να έχει κάθε βουλευτής δικαίωμα για τρεις μετακλητούς υπαλλήλους και κανέναν αποσπασμένο», συμπληρώνει.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης διαψεύδει πως υπάρχουν ασάφειες όσον αφορά το σύστημα της ποσόστωσης στη βαθμολογία των αποσπασμένων, κενό που, σύμφωνα με Τα Νέα, θα επέτρεπε στους προϊσταμένους τους να δίνουν υψηλή βαθμολογία σε μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων από το κανονικά επιτρεπτό.

Τέλος, το υπουργείο τονίζει για μία ακόμη φορά ότι «κανένας απολύτως δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αξιολόγησης και πως όλα όσα ακούγονται είναι ψευδή και παραπλανητικά».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ