ΥΠΕΞ: Βέβαιοι πως η Γερμανία θα δώσει «άμεση απάντηση» για τυχόν παρακολουθήσεις

Τη βεβαιότητά του πως οι γερμανικές Αρχές θα δώσουν «άμεση απάντηση» σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) παρακολουθεί ηλεκτρονικές επικοινωνίες σε δεκάδες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, εξέφρασε την Κυριακή το υπουργείο Εξωτερικών.

«Μεταξύ φίλων, εταίρων και συμμάχων χωρών ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες συνεργασίας και δεοντολογίας, στις οποίες έχει, κατ’ επανάληψη, αναφερθεί η Γερμανική κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη, στο πρόσφατο παρελθόν, για παραβίαση των κανόνων αυτών», τονίζει σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας.

Υπενθυμίζεται πως το Βερολίνο έχει εκφράσει έντονα παράπονα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την παρακολούθηση γερμανών πολιτικών και πολιτών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ανάμεσα στους φερόμενους στόχους της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) ήταν και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Πριν από λίγες ημέρες οι γερμανικές εισαγγελικές Αρχές άρχισαν επίσημη έρευνα για την εν λόγω υπόθεση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ