Κλείσιμο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγείται στη Βουλή η ηγετική ομάδα της ΧΑ

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας αναμένεται να περάσουν αύριο Τετάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι το κατώφλι της Βουλής οι προφυλακισμένοι της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, προκειμένου να συζητηθούν τα συμπληρωματικά αιτήματα για εκ νέου άρση της ασυλίας τους.

Πρόκειται για αιτήματα της Δικαιοσύνης για συμπληρωματικά αδικήματα.

Ειδικότερα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί οπλοκατοχής, ενώ ο Χρήστος Παππάς, εκτός από παράβαση του νόμου περί οπλοκατοχής, κατηγορείται και για σύσταση παράνομου αρχείου.

Η μεταφορά των προφυλακισμένων βουλευτών αναμένεται να γίνει σε συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ και της ασφάλειας της Βουλής, εφόσον φτάσουν στο κτήριο του Κοινοβουλίου, όπου θα τηρηθούν οι κανόνες που τηρήθηκαν και σε ανάλογη περίπτωση με άλλους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα (χωρίς να έχει ανακοινωθεί επισήμως), αναμένεται να υπάρξει απαγόρευση έλευσης του κοινού στη Βουλή κατά τις ώρες που θα διαρκέσει η διαδικασία άρσεως ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου