Ο Επαναστατικός Αγώνας πίσω από την έκρηξη στο κτίριο της ΤτΕ

Η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για την ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος τα ξημερώματα της 10ης Απριλίου, επιβεβαιώνοντας ότι χρησιμοποίησε 75 κιλά εκρηκτικής ύλης πετρελαιοαμμωνίτιδας (ΑΝFO). 

"Στις 10 Απριλίου του 2014 ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, όπου στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ουές Μακ Γκρου" τονίζεται στην μακροσκελή -4.135 λέξεων- προκήρυξη που αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα.

Η οργάνωση αφιερώνει την επίθεση στον Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010. 

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη της οργάνωσης, η 10η Απριλίου επελέγη γιατί σηματοδοτεί την κίνηση εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές προς αναζήτηση του πρώτου μακροπρόθεσμου δανείου μετά από τέσσερα χρόνια. 

Εξηγώντας γιατί επέλεξαν το χτύπημα στα κεντρικά γραφεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τη χαρακτηρίζουν "στυλοβάτη του μεγάλου κεφαλαίου" και επιχειρούν οικονομική ανάλυση...

Ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα έχουν καταδικαστεί ερήμην το ζεύγος Μαζιώτη -Ρούπα που καταζητούνται.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ