Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας

Στα βίντεο απο τις κάμερες ασφαλείας αλλά και τις μαρτυρίες τριών ανδρών ασφάλειας της τράπεζας της Ελλάδας ρίχνει το βάρος της η Αντιτρομοκρατική για το πρωινό τρομοκρατικό χτύπημα με αυτοκίνητο - βόμβα στο κέντρο της πόλης στην οδό Αμερικής, δίπλα απ' την πλαϊνή είσοδο της Τράπεζας.

Οι άνδρες των ιδιωτικών εταιριών ασφάλειας είδαν ενα νεαρό άτομο να σταθμεύει το αυτοκίνητο και να κινείται προς την Πανεπιστήμιου οπου τον περίμενε συνεργός του κι εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα.

Η έκρηξη, που έγινε λίγα λεπτά πριν από τις 6, ήταν πολύ ισχυρή το παγιδευμένο αυτοκίνητο που ήταν κλεμμένο διαλύθηκε ολοσχερώς αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα αφού η αστυνομία κινήθηκε γρήγορα και απέκλεισε την περιοχή μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στο Zougla.gr και την Εφημερίδα των Συντακτών. Σύμφωνα με τα τηλεφωνήματα η εκρηκτική ύλη ήταν 75 κιλά.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πάντως, ο ειδικός πυροτεχνουργός Βασίλης Καπράλος, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να εξερράγησαν 75 κιλά εκρηκτικά, καθώς τότε οι ζημιές θα ήταν πολύ εκτεταμένες.

Έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.

Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση ΙΧ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.
Πηγή: skai.gr