Αντιδράσεις για την έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας (upd)

«Προφανής στόχος των δραστών είναι να αλλάξουν την ατζέντα. Δε θα επιστρέψουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τον στόχο τους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας. «Πάνω απ' όλα αυτή τη στιγμή είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών» ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Κάποιοι δεν διστάζουν, ματαιοπονούν, σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν θα καταφέρουν να εμποδίσουν την πορεία της Ελλάδας προς την πρόοδο δηλωσε στον σταθμό μας ο Άδωνις Γεωργιαδης. «Σήμερα είναι ημέρα τρομερής χαράς για την Ελλάδα. Μέρα τρομερής επιτυχίας», προσθεσε ο Υπουργος Υγείας.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Τα κίνητρα και οι στόχοι είναι προφανείς.Είναι απολύτως αδίστακτοι αλλά ματαιοπονούν.

 Η βομβιστική ενέργεια έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος το μόνο που εξυπηρετεί είναι στη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένου φόβου, αποπροσανατολισμού και ενίσχυσης της καταστολής τονιζει σε ανακοινωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λαός μας έχει τα δικά του μέσα πάλης, τους μαζικούς ειρηνικούς αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη προσθετει.

«Η απάντηση του λαού κατά της συγκυβέρνησης των μνημονίων και της τρόικας δεν μπορεί να γίνεται με τρομοκρατικές ενέργειες, μπορεί να γίνει μόνο με την ψήφο στις κάλπες και με την εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος» είπε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τερενς Κουίκ

Απερίφραστα καταδίκασε η ΔΗΜΑΡ το τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας, με ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι «η ενέργεια αυτή πλήττει τη διεθνή εικόνα της χώρας, σε μια στιγμή που αντιμετωπίζει μείζονα οικονομικά προβλήματα».
Η Δημοκρατική Αριστερά- Προοδευτική Συνεργασία προσθέτει, ότι όσοι επιλέγουν να τρομοκρατούν, επιδιώκουν την προσβολή της δημοκρατίας και τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας και καταλήγει καλώντας τις δημοκρατικές δυνάμεις να έχουν σταθερό μέτωπο απέναντι σε όσους νομίζουν ότι μπορούν με την τυφλή βία να επιβάλουν συνθήκες ανωμαλίας.

Η Αθήνα και οι πολίτες της δεν τρομοκρατούνται. Καταδικάζουν την τρομοκρατία και υπερασπίζονται τη Δημοκρατία και την πολιτική ομαλότητα, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, όσο κι αν θέλουν κάποιοι, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Υποστήριξε ότι η έκρηξη στο κέντρο της πόλης ξυπνάει μνήμες και θλιβερές εικόνες, υπενθυμίζοντας ότι το Δεκέμβριο του 2008 η Αθήνα βίωσε το πραγματικό πρόσωπο της καταστροφής και της τρομοκρατίας.

Ζήτησε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει, με κάθε τρόπο και μέσο, την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Η βία, η τρομοκρατία και τα σχέδια των δραστών δεν θα περάσουν, τόνισε σε δήλωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος. Πρόσθεσε ότι τη στιγμή που η Ελλάδα παράγει καλές ειδήσεις και σηκώνεται στα πόδια της, ξανακερδίζοντας την αισιοδοξία και το βηματισμό της, κάποιοι θέλουν να την κρατήσουν πίσω.
«Υποθηκεύουν τις θυσίες και τις προσπάθειες ενός ολόκληρου λαού. Τον βάζουν απέναντί τους», συμπλήρωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.
Πηγή: skai.gr