Αυτοκίνητο - βόμβα εξερράγη στην οδό Αμερικής κοντά στην Τράπεζα της Ελλάδος

Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο με τουλάχιστον 75 κιλά εκρηκτικά σημειώθηκε στις 5.55 το πρωί στην οδό Αμερικής κοντά στην πλαϊνή είσοδο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στις 5 και 11 τα ξημερώματα στο Zougla.gr και την Εφημερίδα των Συντακτών ο οποίος έδωσε διορία 45 λεπτών και εντολή να εκκενωθούν όλα τα γύρω κτήρια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο άγνωστος τηλεφώνησε είπε: "Ανάμεσα στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, υπάρχει αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά, που θα εκραγεί σε 45 λεπτά".

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ειδικός πυροτεχνουργός Βασίλης Καπράλος, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να εξερράγησαν 75 κιλά εκρηκτικά, καθώς τότε οι ζημιές θα ήταν πολύ εκτεταμένες. 

Αμέσως, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πράγματι εντοπίστηκε ένα κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο ΙΧ. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν έγκαιρα εργαζόμενους, κυρίως άνδρες security, και απέκλεισαν την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα για να μην υπάρξουν θύματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, στο σημείο που έγινε η έκρηξη. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει ήδη τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από την περιοχή, προκειμένου να διευκρινίσουν πως κινήθηκαν οι δράστες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο πάρκαρε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε τρέχοντας, ενώ λίγα λεπτά μετά έγιναν τα τηλεφωνήματα.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.

Η έκρηξη ακούστηκε στην ευρύτερη περιοχή. Κλειστές είναι οι οδοί Αμερικής, Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση ΙΧ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.

«Προφανής στόχος των δραστών είναι να αλλάξουν την ατζέντα. Δε θα επιστρέψουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τον στόχο τους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας. «Πάνω απ' όλα αυτή τη στιγμή είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ