Κάταγμα το στήθος και ηλεκτροσόκ οι πιθανές αιτίες για το θάνατο του αλβανού βαρυποινίτη

Δύο είναι οι εκδοχές για το θάνατο του αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης.

Ο Καρέλι την 25η Μαρτίου δολοφόνησε 46χρονο υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου, προτού βρεθεί και ο ίδιος νεκρός το βράδυ της Πέμπτης, μέσα στο κελί του, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, ο θάνατος του αλβανού βαρυποινίτη οφείλεται σε κάταγμα στο στήθος.

Το δεύτερο σενάριο θέλει το θάνατος του κρατούμενου να οφείλεται σε ηλεκτροσόκ, καθώς έχει εντοπισθεί έγκαυμα στο χέρι του, για το οποίο αναμένονται, έως την Τρίτη, τα αποτέλεσμα της ιστολογικής εξέτασης.

Υπενθυμίζεται πως το ιατροδικαστικό πόρισμα έχει ήδη αποκλείσει ως αιτία του θανάτου επιπλοκή της καρδιάς ή άλλο παθολογικό αίτιο.

Αντιθέτως, στα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης γίνεται λόγος για πολλαπλά χτυπήματα και κάταγμα στο στέρνο που, κατά την ιατρική έκθεση, συνετέλεσε στο να επέλθει ο θάνατος από αρρυθμίες της καρδιάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για χτυπήματα στα άνω και κάτω άκρα με σπειρωτή ράβδο.

Το κάταγμα και τα χτυπήματα, κατά την ιατροδικαστική έκθεση, φέρεται να έχουν καταφερθεί στο θύμα μία η δυο ημέρες πριν από το θάνατο του κρατούμενου.

Τούτων όλων δοθέντων, οι εισαγγελικές Αρχές επεκτείνουν την έρευνα σε όλα τα πρόσωπα που αναμείχθηκαν κατ’ οποιοδήποτε τρόπο στη μεταγωγή του θύματος από το Μαλανδρίνο στην Άμφισσα, στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατήθηκε και στο προσωπικό που τον μετήγαγε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

«Ο νόμος της ζούγκλας δεν είναι αποδεκτός σε μια δημοκρατική κοινωνία. Η Πολιτεία θέτει τους κανόνες και επιβάλει την τιμωρία σε κάθε εγκληματία, όσο ειδεχθές έγκλημα και αν έχει αυτός διαπράξει. Η άμεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων συνιστά υποχρέωση της ευνομούμενης Πολιτείας», σχολίασε ο εισηγητής Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου