Κλείσιμο

Νεκρός ο βαρυποινίτης που σκότωσε τον υπαρχιφύλακα (upd3)

Νεκρός μέσα στο κελί του στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών βρέθηκε ο αλβανικής καταγωγής βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι που με αυτοσχέδιο μαχαίρι στις 25 Μαρτίου σκότωσε τον 46χρονο υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός του προκλήθηκε από ιατρικά αίτια, που ερευνώνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης,  ο θάνατός του έχει καταγραφεί από κάμερα που υπήρχε στο κελί του και προς το παρόν αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια.

Η κάμερα υπήρχε στο κελί του για λόγους ασφαλείας και έχει καταγράψει λεπτομερώς τις κινήσεις του και τις συνθήκες θανάτου του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλβανός κακοποιός Ιλί Καρέλι μετήχθη στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών χθες μεσημέρι και μπήκε στο κελί όπου κρατείτο στις 15.42.

Όπως προκύπτει απο καταγραφή κάμερας ξάπλωσε στο κρεβάτι του στις 18.32 όπου στις 23.30 χθες βράδυ βρέθηκε ακίνητος του απο σωφρονιστικούς υπαλλήλους που μπήκαν στο κελί του.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει διατάξει έρευνα και αναμένονται τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων ο βαρυποινίτης όταν πήγε στις φυλακές Σερρών είχε εκχυμώσεις, (πιθανότατα απο την πάλη με τον υπαρχιφύλακα) και ρωτήθηκε αν πονάει αλλά δεν απάντησε.
 
Επιπλέον ο βαρυποινίτης φέρεται να έχει δηλώσει "φέρτε μου ένα σχοινί να κρεμαστώ".

Υπενθυμίζεται ότι ο βαρυποινίτης είχε ισχυριστεί ότι ο λόγος της επίθεσης ήταν η μη χορήγηση της άδειας που ζητούσε, και επέρριψε την ευθύνη στις δικαστικές αρχές που -όπως είπε- του φέρθηκαν άδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση έγινε πισώπλατα από αυτοσχέδιο μαχαίρι που έφτιαξε ο βαρυποινίτης από το κάσωμα της πόρτας.

Λίγο πριν μαχαιρώσει τον σωφρονιστικό υπάλληλο, ο Ιλί Καρέλι τού έδωσε ένα σημείωμα και την ώρα που το διάβαζε τού κατάφερε τρεις μαχαιριές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων το σημείωμα έγραφε: «Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ' τη ζωή μου. Από το 1997 είμαι μέσα. Γιατί δεν με αφήσατε να δω ζωντανή τη μάνα του και να φτιάξω μία οικογένεια. Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς.»

Ο Καρέλι κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Άμφισσας, και απομένει να αποφασιστεί σε ποια φυλακή θα μετατεθεί.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Ελένη Ιατρού, Newsdesk ΣΚΑΪ