Νέα ένταση στο υπουργείο Οικονομικών (UPD)

Αναζωπυρώθηκε η ένταση έξω από το υπουργείο Οικονομικών όταν συγκεντρωμένοι καθηγητές, σχολικοί φύλακες και εργαζόμενοι της ΠΟΕ ΟΤΑ επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο της τρόικας που αποχωρούσε από το κτίριο, μετά την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι διαδηλωτές εμποδίστηκαν από την αστυνομία και έγιναν προσαγωγές.

Μεταξυ των προσαχθέντων είναι ο πρώην προεδρος της ΟΛΜΕ Μανώλης Καλομοίρης ενώ κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές λιποθύμησαν. 

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όταν καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών επιχείρησαν στις 6.30 το πρωι να εισέλθουν μέσα στο κτήριο, ζητώντας να δουν τον υπουργό.

Έγιναν προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης. Σύμφωνα με τον κ. Κοτσυφάκη οι προσαγωγές είναι 17 (16 εκπαιδευτικοί και μία σχολικός φύλακας). Ο κ. Κοτσυφάκης έκανε λόγο για ειρηνική διαμαρτυρία που γινόταν στο πεζοδρόμιο, χωρίς να κλείνουν κάποιο δρόμο.

Επίσης, οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για χρήση χημικών από την αστυνομία, ενώ καταγγέλλουν τη βίαιη απώθηση τους. 

Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότεροι. 

Σημειώνεται ότι στις 10 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών λόγω της συγκέντρωσης που έχει προγραμματίσει, για το μεσημέρι (στη 1.30) , η ΑΔΕΔΥ έξω από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει, μεταξύ άλλων για την πορεία της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, που αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.
Πηγή: skai.gr