Αποκαλύψεις για τον τρόπο ζωής του προφυλακισμένου προέδρου της ΜΚΟ (video)

Σημαντικά στοιχεία για τον πολυτελή τρόπο ζωής του προφυλακισμένου προέδρου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που είχε λάβει παράνομα 9 εκατομμύρια ευρώ για την αποναρκοθέτηση εμπόλεμων περιοχών έρχονται σήμερα στο φως από τη Ρόδο.

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, εμπνευστής και πρόεδρος της ΜΚΟ "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης", τα τελευταία εννιά χρόνια διέμενε στο νησί και είχε στη κατοχή του υπερπολυτελή βίλα στους πρόποδες του όρους Φιλέρημου, και αλλά ακίνητα στην πόλη, κυκλοφορούσε με πανάκριβα αυτοκίνητα, ενώ συνελήφθη να έχει ιδιωτική φρουρά και ένα πανάκριβο πιστόλι στην κατοχή του.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Ροδιακή" ο Τζεβελέκος, που παρουσιαζόταν άλλοτε ως δημοσιογράφος, άλλοτε ως θεολόγος και άλλοτε ως βιολογικός καλλιεργητής, χρησιμοποιούσε στη βίλα του ακόμα και ιδιωτικούς σερβιτόρους. Επίσης φέρεται να είχε αποκτήσει επταόροφη πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους.

Την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του γραφείου του κ. Παπανδρέου «η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να εμπλέξουν δια της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου με την υπόθεση, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και σε κάθε περίπτωση, είναι περισσότερο από εμφανές, γιατί κόπτονται περί διαφάνειας εκείνοι που την καταπατούν καθημερινά, λόγω και έργω. Αλλά και αυτή τη φορά, όπως και όλες τις προηγούμενες, εκτίθενται»

Στην επίμαχη υπόθεση εμπλέκονται οχτώ άτομα, έχει ήδη προφυλακιστεί ο πρόεδρος της ΜΚΟ, ενώ αντιμέτωπος με την κατηγορίας της απιστίας είναι και ο Άλεξ Ρόντος, άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Ρόντος με δήλωσή του στο Έθνος εκφράζει έκπληξη για την εξέλιξη, καθώς όπως λέει δεν του ζητήθηκε από τις αρχές να καταθέσει για την υπόθεση.

Προσθέτει ότι ακολούθησε πιστά τη διαδικασία που προβλεπόταν από ένα θεσμικό πλαίσιο που ήταν προβληματικό και ελλιπές, όπως ανέφερε.

Πηγή: skai.gr