Αυξήσεις και στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης αυξάνεται το αντίτιμο στα διόδια Πελασγίας και Μοσχοχωρίου στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Οι οδηγοί ΙΧ που πληρώνουν τοις μετρητοίς θα πρέπει να καταβάλλουν επιπλέον 80 και 90 λεπτά αντίστοιχα στους δύο σταθμούς, καθώς το αντίτιμο στην Πελασγία θα διαμορφωθεί στα 3,50 ευρώ από 2,70 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ στο Μοσχοχώρι, στα 4 ευρώ από 3,10 ευρώ που είναι τώρα.

Οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες για τους οδηγούς ΙΧ που πληρώνουν σε αυτούς τους δύο σταθμούς με πομποδέκτη, ενώ δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου.

Για τους συχνούς χρήστες θα παρέχονται εκπτώσεις, οι οποίες θα ανέρχονται σε ποσοστό έως και 60% για τους σταθμούς Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Λεπτοκαρυάς και σε ποσοστό έως και 80% για τα διόδια στο Κλειδί, δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, νέες αυξημένες τιμές θα ισχύσουν από τα ξημερώματα της Τετάρτης στα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στις χρεώσεις των πλευρικών σταθμών διοδίων του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού.

Επίσης, οι οδηγοί θα πληρώνουν διόδια και στις δυο κατευθύνσεις.

Στην Ελευσίνα θα πληρώνουν 2,10 ευρώ ανά κατεύθυνση απο 3,20 ευρώ που πλήρωναν μέχρι σήμερα μόνο στην έξοδο και στον Ισθμό 1, 80 ευρώ απο 3,20 ευρώ που πλήρωναν σήμερα μόνο στην είσοδο.

Από την Τετάρτη η διαδρομή Αθήνα Πάτρα θα κοστίζει 6,4 ευρώ από 6,3 ευρώ που κοστίζει σήμερα, ενώ η διαδρομή Αθήνα Ελευσίνα θα κοστίζει 3,9 ευρώ από 3,2 ευρώ σήμερα.

Παράλληλα θα παρέχονται και κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60% για οδηγούς που χρησιμοποιούν πομποδέκτη, ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης από τους μετωπικούς σταθμούς Ελευσίνας ή Ισθμού.

Επίσης, από το πρωί της Τετάρτης ξεκινά η λειτουργία και των πλευρικών σταθμών διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο της Πάχης Μεγάρων και στις δύο κατευθύνσεις με αντίτιμο 90 λεπτά για τα ΙΧ, αλλά και στον ανισόπεδο κόμβο της Νέας Περάμου, όπου έως τώρα λειτουργούσαν πλευρικά διόδια μόνο προς την Κόρινθο. Το αντίτιμο στους πλευρικούς σταθμούς της Νέα Περάμου θα διαμορφωθεί στα 1 ευρώ και 40 λεπτά για τα ΙΧ και για τις δύο κατευθύνσεις από 3,2 € που ισχύει σήμερα μόνο για τα οχήματα με κατεύθυνση την Κόρινθο.

Σε ό,τι αφορά τον πλευρικό σταθμό διοδίων στους Αγίους Θεοδώρους, ο οποίος ήδη λειτουργεί, το αντίτιμο πέφτει στα 50 λεπτά, από 3,2 λεπτά που είναι σήμερα.

Επιπλέον εκπτώσεις θα παρέχονται για μόνιμους κατοίκους των περιοχών όπου λειτουργούν ή ξεκινούν τις επόμενες ημέρες τη λειτουργία τους πλευρικοί σταθμοί διοδίων, ενώ στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών οι τιμές στους σταθμούς Ζευγολατιού και Ρίου παραμένουν ως έχουν με χρέωση μόνο προς τη μία κατεύθυνση.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας