Καψής: Όχι αξιοκρατικά αλλά με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια οι προσλήψεις στη ΔΤ

Αίσθηση προκάλεσε στη Βουλή η παραδοχή του αρμόδιου υφυπουργού για τη Δημόσια Τηλεόραση Παντελή Καψή, ότι δεν έγιναν αξιοκρατικά αλλά με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια και με διαφάνεια, οι προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου που έκανε λόγο για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος και κάλεσε τον υφυπουργό να κάνει απολογισμό του έργου του, ο κ. Καψής δήλωσε ότι «το πρώτο βήμα που έκανα ήταν ο διάλογος. Εξαντλητικό διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και φτάσαμε σε συμφωνία με την πλειοψηφία για πρόσληψη 2.000 εργαζομένων στο μεταβατικό φορέα και τροπολογία για πλήρη αποζημίωση σε όσους δεν προσληφθούν. Δυστυχώς δεν προχώρησε γιατί ορισμένοι συνδικαλιστές δεν τη δέχτηκαν και ορισμένοι από αυτούς είναι σήμερα υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ παραδέχτηκε ότι «το δεύτερο βήμα ήταν η δημιουργία της ΔΤ. Η στελέχωση δεν έγινε αξιοκρατικά αλλά με αντικειμενικά και κοινωνικά κριτήρια και διαφάνεια».

Εξάλλου ο κ. Καψής αναφερόμενος στη ΝΕΡΙΤ, είπε ότι προβλέπονται 650 θέσεις αορίστου χρόνου που θα γίνουν το επόμενο διάστημα 800 ενώ από το Νοέμβριο η ΝΕΡΙΤ θα διαθέτει 14 κανάλια καθώς θα είναι πάροχος δικτύου.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ