Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα - Oπλοστάσιο βρήκε η αστυνομία στο όχημα

Τρομοκρατικό χτύπημα, που οι εμπνευστές του φαίνεται ότι είχαν ως στόχο να προκαλέσει αίσθηση, κατάφεραν πιθανότατα να αποτρέψουν οι αρχές εντοπίζοντας το οπλοστάσιο μέσα στο όχημα - γιάφκα στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο.

Στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος, μάρκας Opel μοντέλο Astra, βρέθηκε βαρύς οπλισμός, όπως 4 ρουκέτες RPG, 4 προωθητικοί μηχανισμοί, εκτοξευτήρας RPG (φωτό αρχείου), 4 αμυντικές χειροβομβίδες τύπου F1 (φωτό αρχείου), 4 πυροδοτικοί μηχανισμοί για τις χειροβομβίδες, 3 καλασνικοφ, 7 γεμιστήρες, 2 κοντάκια και κουτιά με σφαίρες -περισσότερες από 500- για τα καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Το όχημα είχε κλαπεί την 1η Ιανουαρίου από την Κερατέα, και ήταν σταθμευμένο εδώ και 10 ημέρες στην οδό Αγίας Κυριακής. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα απέδρασε και ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Προανάκριση διενεργεί η αντιτρομοκρατική, ενώ θα γίνει βαλλιστική εξέταση ώστε να διαπιστωθεί αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ στην αντιτρομοκρατική ευελπιστούν ότι σε αυτά θα βρεθεί κάποιο δακτυλικό αποτύπωμα.



Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε τεθεί υπο παρακολούθηση από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας τις τελευταίες 10  ημέρες με στόχο να διαπιστωθεί ποιος θα το παραλάβει.

Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ καθώς και ειδικά εκπαιδευμένα σκύλοι που μυρίστηκαν τον οπλισμό. Ήδη έχει βρεθεί η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου.

Το όχημα μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.

Στο μεταξύ, η αστυνομία με ανακοίνωσή της διαψεύδει δημοσίευμα με τίτλο «Πυρήνας ποινικών δολοφόνησε τους χρυσαυγίτες», αναφέροντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.





Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, Δημήτρης Καραστεφανής