Με την απολογία Κοντομηνά συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση ΤΤ

Με την απολογία του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, στις 10:00 το πρωί, συνεχίζονται σήμερα Τρίτη οι απολογίες για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Αντιμετωπίζει, τις κατηγορίες της απάτης, άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κ. Κοντομηνάς έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις δραστηριότητές του. Eχει συλληφθεί και νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, εταιρείες συμφερόντων του κ. Κοντομηνά έλαβαν από το ΤΤ δάνεια συνολικού ύψους 110,5 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ του Οκτωβρίου του 2008 και του Ιανουαρίου του 2012.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα τα δάνεια προς τον κ. Κοντομηνά δόθηκαν κατά παρέκκλιση των εσωτερικών διαδικασιών, χωρίς την τήρηση βασικών αρχών τραπεζικής πρακτικής και με μη αποδεκτές χρηματοοικονομικές μεθόδους.

Επισημαίνει ακόμη ότι τα ποσά που εκταμιεύτηκαν για την εταιρεία DEMCO δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που ορίστηκαν στις συμβάσεις με το ΤΤ και μάλιστα αναφέρεται η περίπτωση αγοράς ακινήτου στο Λονδίνο, της κόρης του κ. Κοντομηνά.

Στο πόρισμα αναφέρεται και η υπόθεση της POSTCREDIT, εταιρείας πιστωτικών καρτών που δημιούργησε το ΤΤ σε συνεργασία με τον κ. Κοντομηνά, η οποία κατά την εισαγγελική λειτουργό ζημίωσε συνολικά την τράπεζα με τουλάχιστον 130 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του τη Δευτέρα ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης. Ο κ. Βαρότσης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Τέλος, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την έκδοση από την Τουρκία στην Ελλάδα του Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος εκτιμάται ότι θα έρθει στην Αθήνα σε 15 ημέρες.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα εκείνα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του κ. Φιλιππίδη και αυτό με τη σειρά του τα αποστέλλει στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ