Μίζες: Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης η σύμβαση για τα Leopard 2 – υπεγράφη επί Παπαντωνίου

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες από τις δικαστικές αρχές που ερευνούν το σκάνδαλο με τις μίζες στα εξοπλιστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αναμένεται να στραφεί στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των τεθωρακισμένων Leopard 2, η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου

Παράλληλα, πολλά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί από τον Αντώνη Κάντα αναμένεται να κληθούν από τις αρχές.

Κρίσιμα στοιχεία για τις υποθέσεις των εξοπλιστικών αναμένουν οι ανακριτικές αρχές και από το άνοιγμα λογαριασμών στην Ελβετία.

Την ίδια ώρα, η γερμανική εταιρία οπλικών συστημάτων Klaus-Maffei Wegmann διαψεύδει τις κατηγορίες για διαφθορά στο σκάνδαλο των ελληνικών εξοπλισμών, ενώ έδωσε εντολή για τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας.

Προφυλακιστέος για εμπλοκή του την υπόθεση χρηματισμών στα εξοπλιστικά προγράμματα κρίθηκε την Παρασκευή ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος εταιρείας οπλικών συστημάτων, μετά την απολογία του ενώπιον του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα.

Ο κ. Παπαχρήστος κατονομάστηκε κατά την απολογία του αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα ως διακινητής μίζας 750.000 ευρώ, για την αγορά των αυτοκινούμενων πυροβόλων PHZ από τη Γερμανία.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ελεύθερος με αυστηρότατους όρους αφέθηκε ο επίσης κατονομασμένος από τον κ. Κάντα Παναγιώτης Ευσταθίου, αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Αtlas Elektronik.

Αναλυτικά το απολογητικό υπόμνημα Ευσταθίου ΕΔΩ
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Newsdesk ΣΚΑΪ