ΕΚΠΑ: Οι διοικητικοί αποφάσισαν δύο ακόμη 24ωρες απεργίες

Σε δυο νέες 24ωρες απεργίες -έως και την Παρασκευή- αποφάσισαν να προχωρήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Η απεργιακή επιτροπή τόνισε πάντως ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη της την απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος να επαναλειτουργήσει το Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, η πλειοψηφούσα παράταξη του προεδρείου αποχώρησε απο τη γενική συνέλευση καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε απαρτία.

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το πρωί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης αντιπροσωπεία μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και απεργών του Καποδιστριακού ενάντια στην «προωθούμενη δίωξη απεργών του ΕΚΠΑ από την αστυνομία και την Εισαγγελική Αρχή».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στις 6 Δεκεμβρίου η ΓΑΔΑ, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, ζήτησε από το προεδρείο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ την προσκόμιση των πρακτικών της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων, καθώς και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών της απεργιακής επιτροπής του ΕΚΠΑ.

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής και της Αστυνομίας αποτελεί «πρωτοφανή προσπάθεια ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων και εκφοβισμού των ίδιων, που παραπέμπει σε σκοτεινές περιόδους της Ιστορίας μας» και ανεπίτρεπτη παραβίαση και προσβολή συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.

Πηγή: Γιώτα Γκοβόστη, Newsdesk ΣΚΑΪ