Μανιάτης: Με 0,5 ευρώ ανά έτος για όλους ηλεκτροδοτούμε τους αδύναμους

Με επιβάρυνση 50 λεπτών του ευρώ ανά έτος στους καταναλωτές της ΔΕΗ θα διασφαλιστεί η επανασύνδεση του ρεύματος και η ηλεκτροδότηση των περίπου 10.000 ευάλωτων νοικοκυριών, όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

«Η απόφαση είναι, αυτές οι μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας να αποτελέσουν μια ειδική κατηγορία του ειδικού κοινωνικού τιμολογίου ώστε με ένα κόστος περίπου 0,5 ευρώ το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ να γίνει η αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ο κ. Μανιάτης.

Τα εν λόγω ευάλωτα νοικοκυριά θα ενταχθούν σε μία ειδική κατηγορία του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. Τα στοιχεία για τους αδύναμους, που χρειάζονται βοήθεια, θα προέλθουν από στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των Δήμων ή της Εκκλησίας.

«Είμαστε έτοιμοι, έχουμε τους καταλόγους με τους απόρους», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Πρέπει να δοθεί δυνατότητα στους Δήμους να προσλάβουν ως έκτακτο προσωπικό κοινωνικούς λειτουργούς, για να βοηθήσουν στην καταγραφή», σχολίασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προσθέτοντας πως ο Δήμος έχει ξεκινήσει την καταγραφή.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από kathimerini.gr