Παπαντωνίου: Εξηγήσεις για τα 2 εκατ. ευρώ που δεν δηλώθηκαν

Mε υπόμνημα μέσω του συνηγόρου του ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, που αντιμετωπίζει κατηγορία για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, παρείχε εξηγήσεις στον αρμόδιο εισαγγελέα σε βαθμό κακουργήματος. Η κατηγορία εις βάρος του αφορά το γεγονός ότι δεν δήλωσε πόσο 2 εκατ. περίπου ευρώ σε λογαριασμούς της συζύγου του που εντοπίστηκαν στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημά του, ο κ. Παπαντωνίου υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι τα χρήματα δεν δηλώθηκαν από τον ίδιο, γιατί αποτελούσαν εισόδημα της συζύγου από προηγούμενο γάμο και συγκεκριμένα αποτελούσαν καταπίστευμα υπέρ των ανήλικων παιδιών της.

Η παράλειψη της δήλωσης έγινε το 2009 και 2010, τελευταίες χρονιές που ο πρώην υπουργός είχε υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες. Για το πόσο αυτό ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία και για φοροδιαφυγή, και η σχετική υπόθεση βρίσκεται στην αρμοδία ΔΟΥ σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αντιμετωπίζει ήδη και κατηγόρια για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες σε βαθμό πλημμελήματος για το ίδιο θέμα και η δική έχει προσδιοριστεί για τον προσεχή Μάιο.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου