Συνεδριάσεις Συγκλήτου ΕΚΠΑ για Πελεγρίνη και διοικητικών σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Συνεδριάζει το πρωι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών για να αποφανθεί εάν ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης θα τεθεί σε αργία. μετά την απόφαση του υπουργού Παιδείας να τον παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος.

Αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους αναμένεται να λάβουν σημερα Τετάρτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού, αλλά και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το ΔΣ των εργαζομένων
στο ΕΚΠΑ προτίθεται να στήσει κάλπη ώστε να ψηφίσουν επί των προτάσεων, ωστόσο η απεργιακή επιτροπή αντιδρά.

Στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη οι πρυτάνεις με τον υπουργό Παιδείας ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης για παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο του πρύτανη του Καποδιστριακού.

Το απόγευμα ο κ. Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί με την Ομοσπονδία των Διοικητικών Υπάλληλων.

Στο μεταξύ, σε κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ προχώρησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου. «Είναι ενδεικτικό μιας γενικότερης έντασης το συμβάν, δεν είναι μείζον είναι έλασσον, αλλά η παιδεία θέλει διάλογο, όχι πολεμοχαρές σκηνικό που είναι βλαβερό. Έχουμε μετατρέψει την παιδεία σε πεδίο μαχών, φταινε και οι δυο πλευρές» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο πρύτανης του Αριστοτελείου Γιάννης Μυλόπουλος.

Τις κινητοποιήσεις τους κατά της διαθεσιμότητας συνεχίζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ με τρίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά (10.00-13.00) μέχρι και την Παρασκευή.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν από την Τρίτη 48ωρη απεργία, ωστόσο τα μαθήματα στο δρυμα γίνονται κανονικά.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ