Πελεγρίνης: Να μη χάσει κανείς τη δουλειά του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στη θέση του να μη χάσει τη δουλειά του κανείς διοικητικός υπάλληλος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών φάνηκε να επιμένει ο πρύτανης του Ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης, σύμφωνα με όσα δήλωσε το Σάββατο μετά τη δεύτερη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

"Το ΕΚΠΑ διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρύτανης.

«Το μείζον είναι το Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει. Κλήθηκα και συζητήσαμε για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα. Εγγράφως έθεσα σειρά ερωτημάτων και περιμένω απάντηση. Να μη χάσει κανείς τη δουλειά του. Να μη διωχθούν οι 172 που δεν απογράφηκαν. Να διορθωθούν τα λάθη στις λίστες για τη διαθεσιμότητα. Αναμένω απάντηση. Θα θέσω όσα συζητήσαμε στα αρμόδια όργανα. Βούληση του υπουργού και δική μου είναι να ανοίξει το πανεπιστήμιο. Ποτέ δεν ήταν κακό το κλίμα ανάμεσα σε μένα και τον κύριο υπουργό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πελεγρίνης.

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το Σάββατο η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη ο οποίος αποχώρησε από την συνάντηση χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας χαρακτήρισαν τη συνάντηση -διάρκειας μιας περίπου ώρας- ως εποικοδομητική.

Η πρωϊνή συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ είχε διάρκεια μιας ώρας, και στη συνέχεια ο κ. Πελεγρίνης αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Σε εποικοδομητικό κλίμα, αλλά και με τους πρυτάνεις να επισημαίνουν τις δυσλειτουργίες που δημιουργεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στα ιδρύματα που διευθύνουν, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και οι ξεχωριστές συναντήσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σίμο Σιμόπουλο, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργο Παναγιωτάκη και τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Γάτσιο.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ