Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα σήμερα τα δύο άτομα που κρατούσαν όμηρο την τυφλή γυναίκα

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της τυφλής γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, που την κρατούσαν όμηρο η ίδια της η αδελφή και η ανιψιά της.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το θύμα είναι 62 ετών. Επί ένα χρόνο η αδελφή της και η ανιψιά της την κρατούσαν κλειδωμένη σε διαμέρισμα προκειμένου να λαμβάνουν τη σύνταξη αναπηρίας και τα προνοιακά της επιδόματα.

H υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν τις τελευταίες μέρες η 62χρονη τυφλή κατάφερε να επικοινωνήσει με μία φίλη της, η οποία ενημέρωσε στη συνεχεία έναν κοινωνικό λειτουργό του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Οι αστυνομικοί που την απελευθέρωσαν, την βρήκαν υποσιτισμένη, σε άθλια σωματική και ψυχολογική κατάσταση.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε αποκαλύφθηκε ότι οι δύο γυναίκες από τον περασμένο Νοέμβριο κρατούσαν κλειδωμένη την τυφλή γυναίκα στο διαμέρισμα της 64χρονης που βρίσκεται επί της οδού Δελφών, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Εκεί της αφαίρεσαν την αστυνομική της ταυτότητα, το βιβλιάριο καταθέσεων και το κινητό της τηλέφωνο, με σκοπό να αποσπάσουν τα περιουσιακά της στοιχεία, ενώ της προσέφεραν μία φορά στις τρεις μέρες φαγητό, με αποτέλεσμα η παθούσα να χάσει 30 με 40 κιλά από το αρχικό σωματικό της βάρος. Μόλις το τελευταίο 15ήμερο κι έπειτα από συνεχείς αντιδράσεις της 62χρονης, οι δύο γυναίκες την επανέφεραν στο διαμέρισμά της, στην ίδια περιοχή, όπου κι εκεί όμως συνέχισαν να την κρατούν φυλακισμένη.

Η 64χρονη αδελφή της και η 35χρονη ανιψιά της θα οδηγηθούν σημερα στον εισαγγελέα.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ ήδη έχει κατατεθεί αίτημα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών να φιλοξενηθεί σε κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών.
Πηγή: skai.gr